Nieuws

5 nieuwe gebouwen in de Rotterdamse skyline van de toekomst

Geplaatst op: 24 apr 2019

Rotterdam is altijd vooruitstrevend geweest op het gebied van hoogbouw. Zo was Het Witte Huis 30 jaar lang het hoogste gebouw van Nederland, tot die titel in 1931 overgenomen werd door de GEB-toren. De komende jaren komen er veel imposante, moderne en sierlijke torens bij in onze stad, die de skyline behoorlijk zullen veranderen. Hieronder zetten we er een aantal op een rij.

De Zalmhaventoren

Onomstreden is deze reus niet; met 215 meter wordt dit de hoogste woontoren van Nederland, gebouwd in één van de oudste wijken van de stad. Extra leuk voor Rotterdammers (en toeristen): bovenop komt een uitkijkplatform. Je kijkt dan vanaf 185 meter hoogte over de stad uit.

The Sax

Op de Wilhelminapier blijft het swingen. Dat is tenminste het idee van The Sax, een opvallend gebouw met ‘jazzy’ gevel vol verspringende erkers. De toren wordt 150 meter hoog en vormt een geheel met de 70 meter hoge Philadelphia die ernaast komt te staan. De beide panden worden door een luchtbrug verbonden en daarbovenop komt een terras op zo’n 80 meter hoogte. Hier een drankje doen, betekent gegarandeerd een fantastisch uitzicht.

The Cooltoren

270 appartementen én luxe penthouses: de Cooltoren wordt op meerdere vlakken van hoog niveau. Letterlijk ook, want met 150 meter steekt het fors boven de rest van het Baankwartier uit. Heel makkelijk ging het proces trouwens niet, we zitten inmiddels aan het vijfde ontwerp voor het gebouw. Vanaf nu moet het snel gaan, dankzij een slimme manier van bouwen denken ze dat dit pand met een verdieping per week de lucht in schiet.

Collectiegebouw

In het Museumpark, naast Museum Boijmans van Beuningen, wordt op dit moment hard gewerkt aan het nieuwe Collectiegebouw. Het opvallende gebouw met een volledig spiegelende buitenkant is een ontwerp van de Rotterdamse architecten van MVRDV. Niet alleen het interieur met alle kunst lijkt indrukwekkend te worden, ook het groene dak wordt nu al bejubeld. Met geweldig uitzicht, een beeldentuin, groen en een restaurant belooft het een populair plekje te worden.

Feyenoord City

‘Op Zuid’ staat ook een groots plan op stapel. In dit plan gaat het niet alleen om een nieuw voetbalstadion voor Feyenoord, maar een nieuwe inrichting voor het hele gebied. Inclusief woningen, hotels, horeca en winkels en een stadsboulevard. Een aantrekkelijke plek aan de rivier waar het goed flaneren moet worden.