Nieuws

Architectuurroute voor kids

Geplaatst op: 18 mei 2021

De Rotterdam Architectuur Maand is een goed moment om kinderen kennis te laten maken met architectuur. Uitagenda brengt je met een architectuurroute langs dertien architectonische hoogtepunten, speelplekken en verschillende horecazaakjes. Ga met je gezin aan de wandel, haal een frisse neus en laat je verrassen!

Illustratie: Yara Ruby

De route is ongeveer 4,5 kilometer (bekijk deze hier alvast via Google Maps). Loop de route met een Uitagenda Magazine in je ene hand en in de andere hand een bakkie to-go. In het magazine, die je gratis haalt bij een Rotterdamse Albert Heijn of take-away horeca, vind je alle opdrachten en vragen die bij deze wandeling horen. Meer info over de route is ook te vinden op de website van Uitagenda Rotterdam.

Ontdek vijf eeuwen bouwgeschiedenis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de binnenstad door bommen verwoest. In plaats van de stad te herbouwen zoals die was, koos men voor moderne architectuur. Daarom vind je in Rotterdam een spannende mix aan vooroorlogse gebouwen en moderne iconen. Ga langs het stalen Centraal Station richting Stadhuis en van de Kubuswoningen naar het Witte Huis. Ontdek Rotterdams mooiste hoeken en leukste horecaplekjes met deze route.

Deel je foto’s

Heb je mooie foto’s gemaakt tijdens de route? Deel ze op Instagram met @uitagendardam en @kidsuitagenda en tag #uitagendaroute. De drie leukste inzendingen ontvangen een prijzenpakket samengesteld door de Kleine Kapitein. Meedoen kan tot en met 20 juni 2021.