Bezoekersinformatie Festivalhart

Het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in én op Het Nieuwe Instituut en is de hele maand juni gratis te bezoeken. In het Festivalhart zijn verschillende dingen te doen. Zo kun je de door MVRDV ontworpen knalroze trap beklimmen voor een spectaculair uitzicht vanaf Het Podium. Je kunt er een van de vele architectuurevenementen bijwonen en de RA Maand hoofdtentoonstelling (T)Huis bezoeken.

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor je bezoek aan het Festivalhart, onderaan vind je een overzicht van alle evenementen die in het Festivalhart plaatsvinden.

Bezoek aan Het Podium
Genieten van de vergezichten

Kom je voor het uitzicht vanaf het roze Podium bovenop Het nieuwe Instituut? Reserveer dan een gratis tijdslot. Het Podium is te bereiken via de gigantische roze trap of een lift.

Tip: combineer de klim naar Het Podium met een bezoek aan de RA Maand hoofdtentoonstelling (T)Huis, ook in Het Nieuwe Instituut. Toegang is gratis.

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag: 10 – 17 uur
donderdag: 10 – 21 uur

Reserveer hier je tijdslot voor Het Podium

Toegankelijkheid

Het Podium is buiten en niet overkapt. Houd rekening met wat wind of mogelijk een druppel regen. De trap naar het Podium telt 143 treden, we adviseren je makkelijke schoenen aan te trekken. Er is ook een lift waarmee je naar boven kunt. Als je gevoelig bent voor felle kleuren, raden we je aan een zonnebril mee te nemen.

Bij slecht weer worden evenementen verplaatst naar het Auditorium in Het Nieuwe Instituut.

Het betreden van Het Podium is op eigen risico. Kom je met kleine kinderen? Kinderen tot 12 jaar moeten elk een volwassen begeleider hebben, kinderen van 13 jaar en ouder mogen per 4 met 1 volwassen begeleider omhoog.

Bezoek van programma in het Festivalhart
Verdiepende architectuurevenementen

Wil je tijdens de RA Maand een architectuurprogramma bijwonen in het Festivalhart, reserveer dan een gratis ticket via het programma dat je wilt bijwonen.

Wanneer je een  een architectuurprogramma bezoekt heb je automatisch toegang tot het roze Podium. Een tijdslot reserveren is dan niet nodig. Meld je voordat je de trap beklimt bij de RA Maand infobalie.

Tip: combineer het programma bezoek met een bezoek aan de RA Maand hoofdtentoonstelling (T)Huis, ook in Het Nieuwe Instituut. Toegang is gratis.

Bekijk hier het programma in het Festivalhart

Hoofdtentoonstelling (T)Huis

In het Festivalhart is ook de RA Maand hoofdtentoonstelling (T)Huis te bezoeken. Je hoeft hiervoor geen tijdslot of ticket te reserveren. Meld je bij aankomst bij de RA Maand infobalie. Toegang is gratis.

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag: 10 – 17 uur
donderdag: 10 – 21 uur

Lees hier meer over (T)Huis

Bereikbaarheid Festivalhart
Lopen & fietsen

Het Nieuwe Instituut bevindt zich in het centrum van Rotterdam, op circa 15 minuten lopen en 5 minuten fietsen van station Rotterdam CS.

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is Het Nieuwe Instituut te bereiken met de metro (halte Eendrachtsplein), tram 7 (halte Eendrachtsplein of halte Museumpark), tram 4 (halte Eendrachtsplein), bus 44 (halte Wytemaweg) en bus 32 (halte Breitnerstraat).

Auto

Bij Het Nieuwe Instituut is beperkt ruimte voor betaald parkeren. Tegenover het gebouw bevindt zich Parkeergarage Museumpark. Een aantal uur parkeren kan heel voordelig via speciale parkeerkaarten van de Gemeente Rotterdam. Bestel deze via Parkeren in Rotterdam.

Adres

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam